lördag 29 november 2008

The 'Cascade'


Hook : Ken Sawada Double 6, 8 & 10
Tail : Hot Orange Bucktail and Yellow bucktail with 4 strands Pearl Micro Flash
Body - rear half : Flat Silver Tinsel
Body - front half : Black Floss
Rib : Silver Oval, fairly fine
Wing : Black squirrel tail with 4 strands Pearl Micro Flash over
Collar : Yellow and Hot orange hackle wound together, long in fibre
Head : Black

Kola Vulcan.


Hook : Ken Sawada Double 6 . 8 . 10
Tag : Oval gold tinsel
Tail : GP crest & teal
Butt : Red ostrich herl
Body : Ice blue Lagartun (or Kreinik) flat braid
Body Hackle : Ice blue cock hackle
Rib : Oval gold tinsel
Wing : 2 strands pearl flashabou, blue arctic fox, blue and silver holo, silver angel hair, red artic fox, burgundy and peacock angel hair, black arctic fox, 4 strands peack herl, teal overall.
Hackle : Natural black cock
Cheeks : Jungle cock
Head : Black

Trelleborgs Kommun


Fångad av en fluga
Ett föredrag på Rotary – det kan leda till en utställning på Trelleborgs Museum… När trelleborgaren Per Göran Jönsson talade om ett av sina stora intressen, flugfiske, på ett lunchmöte satt museichefen Ingela Jacobsson i publiken. Hon tände genast på idén att göra en utställning kring denna manliga pysseliver. På lördag är det vernissage på utställningen ”Fångad av en fluga”. Den dubbelbottnade titeln berättar om en hobby som kan ta sig många uttryck, en del av dem i form av vackra men ack så dödliga konstverk…

Flugfiske är uppenbarligen en hobby som har förmågan att fånga sina utövare. Per Göran Jönsson eller PeGe som han kallas, berättar entusiastiskt om konsten att knyta en fluga, göra sitt eget spö av bambu och utöva flugfiskets ädla konst. PeGe får till och med företeelsen att stå nyårsdag ute i havet och fiska öring som fullt naturligt…
På vernissagen på lördag klockan 13 medverkar Kompostitorkestern från Kulturskolan, inviger gör Per Göran Jönsson och kulturchefen Jörgen Flink, Werner Breski och Urban Ahlström binder flugor och Christer Appelgren visar hur man kastar rätt med en dylik.
Utställningen varar fram till den första mars nästa år och det kommer att hända en hel del under tiden. Under många av helgerna kommer medlemmar från Föreningen Flugfiskarna att visa hur man binder flugor. Söndagen 18 januari kommer Johan Klingberg att hålla föredrag om flugbindning som hantverk. Att flugorna också kan vara konstverk visar flera av alstren på utställningen, några gäddrag ärr så vackra att man utan vidare skulle vilja pryda julgranen med dem!