söndag 27 juli 2008

FÖRELÄSARE OM LAXFISKE ETC.

Finns det något intresse för att boka en föreläsare, tex en flugbindare, om laxfiske med fluga etc eller nåt annat spännade gällande Laxfiske med fluga? kom med ideer under detta inlägg så kanske vi tillsammans kan "sy" ihop något skoj.(inom Ludvika/smedjebacken området.)





















































KÄLLA STNU/LJUNGAN


Vanligtvis brukar det inte vara svårt för sportfiskarna att få lax på kroken under juli månad. Numera fastnar bara öring.Foto: Sara UhlinIngen lax på kroken trots bästa säsong för fiske NJURUNDA (ST) 2008-07-27 03:00"Bättre än någonsin", talas det om laxfisket i Ljungan. Sportfiskaren, Magnus Nordin vet bättre.– Det har aldrig varit så dåligt som i år, säger han.
Kommentera artikelnI vanliga fall skulle vi vara inne i den bästa säsongen för laxfiske i Ljungan, i år verkar det inte bli någon högsäsong för laxen. Trots den gynnsamma vattennivån och löftet om mycket lax har endast ett fåtal laxar fiskats upp i år. Sportfiskaren Magnus Nordin har själv inte tagit upp någon. Vid den här tiden brukar han alltid ha fått någon lax, Magnus tycker bara att det blir sämre och sämre från år till år. – Man brukar också kunna se laxen hoppa och känna att det finns lax i juli, nu är det helt stilla, säger han. Det finns inga fällor i fredningsområdet som hindrar laxen från att simma upp i Ljungan med gott om dem vid Junibosand och Galtström. De sätts sedan några år tillbaka heller inte laxyngel i älven. Sjöfågleln, skrake har också en viss inverkar på det dåliga laxfisket, då skrakar äter laxyngel. – Det brukar vara möten ibland, många sportfiskare är besvikna i dagsläget. Mötena tycks dock inte hjälpa. Det dåliga laxfisket i Ljungan får sportfiskarna att åka till andra älvar. Magnus själv åker ibland många mil för att få en lax på kroken. – Ljungan är en av de vackraste älvarna i Norrland men vill man ha lax ska man åka någon annanstans, här finns bara öring, säger en besviken Magnus Nordin.